פוסט טראומה בעקבות תאונה

פוסט טראומה בעקבות תאונהפוסט טראומה בעקבות תאונה

פוסט טראומה (PTSD), היא תגובה נפשית לאירוע קשה או למצבי דחק ולחץ כשהאדם חווה חשש אמיתי לחייו, גם אם בפועל לא היה בסכנה ממשית ואובייקטיבית. פוסט טראומה יכולה להתפתח בסמוך לאירוע קשה או חודשים ואפילו שנים אחריו. אנשים שעברו תאונת דרכים או תאונה קשה מפתחים, לא אחת, תסמונת פוסט טראומה שמשנה את חייהם ומטלטלת אותם מקצה לקצה. מאנשים עובדים ומתפקדים שמקיימים חיי חברה וחיים אישיים "רגילים", הופכת אותם הפוסט טראומה לרגישים, עייפים, מדוכאים ומסתגרים. הנפגעים יתקשו לשמור על עבודתם, ייטו להתפרץ, להסתגר, להיזכר בתאונה, לנסות להבין "למה דווקא הם", וללא טיפול מתאים, התסמינים עלולים להחריף עד כדי אובדן תפקוד וצורך באשפוז נפשי.

תסמיני פוסט טראומה  

אנשים מגיבים באופן שונה למצבים שונים ולא בכל אחד תתבטא הפגיעה באופן זהה או באותה עוצמה. לרוב הסובלים מפוסט טראומה יחוו את החוויה הרגשית שנצרבה בהם מרגעי התאונה שוב ושוב. התגובות הפוסט טראומתיות הן שונות ונמצאות על קשת רחבה, בין הימנעות, הסתגרות, ניתוק קשרים חברתיים וריחוק מכל מה שעלול להזכיר את התאונה, לבין עוררות יתר, קושי להירדם, סיוטים, שינוי קיצוני במצב הרוח, תסמיני דיכאון ועצבות, חוסר סבלנות, "פלאשבקים" מהתאונה והתפרצויות זעם.

הטיפול בפוסט טראומה 

אין טיפול אחד שמתאים לכולם וברפואה הפסיכיאטרית יש כלים רבים לטיפול בנפגעי פוסט טראומה המשלבים לרוב טיפול תרופתי ופסיכולוגי ואף הדרכת המשפחה שתומכת בנפגע. פעמים רבות, נפגעים בתאונה מגיבים באופן "רגיל למצב בלתי רגיל" ולאחר תקופה הם מצליחים להתמודד עם התחושות בעצמם או באמצעות טיפול ומצליחים לחזור לחייהם או ללמוד לחיות לצד התאונה והשלכותיה. במקרים כאלה, המחלה תיחשב זמנית וכך גם הנכות. במצבים מורכבים יותר ואפילו עם הטיפול הנכון, המצב הרגשי יהפוך להיות כרוני וקבוע ולעתים עלול אף להחמיר. לכל אלה תהיה השפעה על התפקוד היומיומי, על היכולת לעבוד באותה משרה והיקף, על היכולת לקיים קשרים בינאישיים ועל איכות החיים של הנפגע. 

האם ניתן להגיש תביעה בגין פוסט טראומה בעקבות תאונה

התשובה היא כן. החוק מכיר בנפגעי תאונות אשר לקו בפוסט טראומה כזכאים לקבלת פיצוי כספי, בהתאם לגובה הנכות שנקבעת להם. על מנת להיות זכאים להכרה ואחוזי נכות, האבחון של פוסט הטראומה צריך להיעשות אך ורק על ידי רופא פסיכיאטר. מבחינה משפטית, אבחנה של פסיכולוג או של עובד סוציאלי קליני בלבד אינה מספיקה. כמו כן, על מנת להוכיח שהמצב הנפשי אינו מצב זמני בלבד, יש להציג לבית המשפט אבחנה רפואית ברורה, רצף טיפולים, מעקב שוטף אצל פסיכיאטר, טיפול תרופתי במשך תקופה ממושכת וכל מסמך נוסף המצביע על המצב הנפשי ועל השפעתו על כושר התפקוד התעסוקתי והחברתי.  

ייצוג על ידי עורך דין מומחה בפוסט טראומה של נפגעי תאונות 

בשל הרגישות בטיפול בנפגעי תאונות אשר לקו בפוסט טראומה, משרדנו מאמין שלפני הכל ישנה  חשיבות בחיבור האנושי. חשוב לנו שהייצוג יהיה אישי ותרגישו שרואים אתכם ואת המצוקה שלכם. במידה ואובחנתם כסובלים מפוסט טראומה או כל השלכה נפשית בעקבות תאונה, דעו שאתם זכאים לתבוע ולקבל פיצוי כספי. לשם כך אתם זקוקים לעורך דין שמכיר היטב את ההתמודדות שלכם, וילווה אתכם בהליך המשפטי. למשרדנו ניסיון רב בייצוג נפגעים אשר לקו בפוסט טראומה וניתן להתייעץ איתנו, ללא כל התחייבות.

whatsapp desktop
whatsapp mobile